Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

18 Nov '09 - + 0 - 0 Nieuw: Google Image Swirl!


Google Image SwirlGoogle labs test momenteel een nieuwe manier om afbeeldingen te tonen. Met Google Image Swirl krijg je na het intypen van een zoekterm 12 verschillende groepen afbeeldingen te zien. De afbeeldingen zijn allemaal aan elkaar gerelateerd.


Bij het intoetsen van bijvoorbeeld het zoekwoord "Eindhoven" krijg je een groep foto's van de binnenstad en een groep foto's van stadskaarten. Klik je op één van de groepen dan zoekt het programma meer afbeeldingen die gerelateerd kunnen worden aan deze groep. Helaas kent Google Image Swirl op dit moment maar 200.000 zoektermen, Google heeft aangegeven meer termen te gaan toevoegen.

Image SwirlBing visual search


Ook Bing introduceerde eerder dit jaar een nieuwe zoekfunctie, Viual Search. Deze zoekfunctie van Bing geeft ook afbeeldingen in groepen weer. De zoekfunctie werkt alleen nog op een appart subdomein van Bing en is nog niet geïntegreerd in de zoekmachine.Het programma lijkt een beetje op de Aquabrowser van de Nederlander Thijs Chanowski. Het kan dus nog interessant worden of er nog rechtzaken komen over de gepatenteerde technieken.

Zie ook
> Nieuw: Google Visualrank, de Pagerank voor afbeeldingen
Al 1 Googley reactie:

Een welkom idee van Google, zeker praktisch voor een ontwerper

ErwinSK () (link) - 10 April '10 - 13:39


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->