Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

17 Nov '09 - + 0 - 0 Yahoo! verliest weer marktaandeel


Marktaandeel Yahoo!Zoekmachine Yahoo! verliest steeds meer marktaandeel ten opzichte van Google en Microsoft op de Amerikaanse markt. Yahoo! lijkt hiermee de voortdurende zoekmachine-'clash' met Google en Bing te verliezen.


Uit onderzoek van het Internet-onderzoeksbureau comScore heeft Yahoo! de afgelopen maanden veel marktaandeel verloren op haar concurrenten. ComScore komt tot deze resultaten door het Internetverkeer te volgen. Yahoo! zou de afgelopen maanden van 18.8 procent naar 18 procent marktaandeel zijn gegaan.

In totaal heeft Yahoo! sinds januari van dit jaar al 3 procent van haar marktaandeel verloren. Dit is vooral ten goede gekomen aan de positie van Microsoft die met haar zoekmachine Bing wat marktaandeel heeft teruggewonnen. Bing, dat in juni werd geļntroduceerd, is inmiddels goed voor 10 procent van de markt en het lijkt verder deze stijgende lijn vast te kunnen houden. In Europa moet de zoekmachine echter nog aan bekendheid winnen.

Google is nog steeds de grootste speler op de markt met bijna 66 procent marktaandeel.

Zie ook: Marktaandeel Google stijgt en loopt uit op Yahoo en Bing!
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->