Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

17 Nov '09 - + 0 - 0 Google geeft broncode Android 2.0 gedeeltelijk vrij


Google Android 2.0Google heeft de broncode van haar mobiele besturingssysteem Android 2.0 gedeeltelijk vrijgegeven. Google Android 2.0 zag het levenslicht bij de introductie van de Motorola Droid, wat tot op heden nog de enige smartphone is, uitgerust met Android 2.0.


Volgens Google is niet de gehele broncode vrijgegeven van Android 2.0, die de codename ‘Eclair’ heeft meegekregen. De reden voor het vrijgeven van de broncode is dat ontwikkelaars nu naar hartenlust programma’s kunnen ontwikkelen en kunnen bijdragen aan de kwaliteit van Android 2.0. Een en ander zou namelijk nog niet geheel naar behoren werken.

Ontwikkelaars


De broncode is voor ontwikkelaars alleen te bewerken met Linux of Mac OS. De code moet het voor romontwikkelaars onder andere mogelijk maken om andere rom’s te bouwen op basis van Android 2.0. Een rom bevat een aantal programma's die de computer of smartphone vertellen wat hij moet doen. Verder zijn andere toestel-fabrikanten zoals HTC En Sony Ericsson druk bezig met de integratie van Android 2.0 op hun smartphones. Hiermee lijkt de concurrentie voor de Motorola Droid eraan te komen.

What’s new?


Google Android 2.0 heeft ten opzichte van haar voorganger, 1.6, een aantal wijzigingen ondergaan. Zo heeft Android 2.0 ondersteuning voor multitouch en kunnen er meerdere Google- of Exchange-accounts gesynchroniseerd worden. Ook biedt Android 2.0 de mogelijkheid tot het zoeken in SMS- en MMS-berichten en kan de browser overweg met het ‘nieuwe’ HTML5.

Google heeft voor de Amerikaanse markt bovendien Google Maps Navigation toegevoegd aan haar Google Maps applicatie. Wanneer Google Maps Navigation in Nederland beschikbaar wordt is nog onbekend.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->