Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

17 Nov '09 - + 0 - 0 Bing steunt kranten in strijd tegen Google


Google BingBing gaat Europese uitgevers van kranten steunen in de strijd tegen Google. De uitgevers zijn het niet eens met de manier waarop Google haar content indexeert. Microsoft is bereid om 100.000 pond te investeren in de verdere ontwikkeling van ACAP, het Automated Content Access Protocol.


Bing de zoekmachine van Microsoft wil net als Google de content van de verschillende nieuwssites opnemen in haar zoekresultaten. Met de investering van 100.000 pond wil zij de uitgevers tegemoet komen.

ACAP (Automated Content Access Protocol)


Het Automated Content Access Protocol houdt in dat uitgevers zelf kunnen bepalen welke stukken content gelezen kunnen worden door spiders. Het protocol maakt het mogelijk informatie verborgen te houden, volledig zichtbaar te maken of maar een deel zichtbaar te maken.

BingRupert Murdoch


Vorige week maakt Rupert Murdoch bekend over te stappen op een betaalmodel voor zijn nieuwssites. Dit betekent niet alleen dat Google de content niet meer kan spideren maar ook dat ze lezers verliezen. Het verlies van lezers wil Rupert Murdoch voor lief nemen.

Standpunt Google


Google heeft een duidelijk maar zwart-wit standpunt, "content wordt of wel, of niet in de zoekmachine opgenomen, een tussenweg is er niet". Een tussenweg die het ACAP model wel biedt.

Zie ook
> Murdoch wil Google van eigen sites weren
> Google doet concessies voor Google Books
> Krantenuitgevers woest op Google News?!
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->