Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

16 Nov '09 - + 0 - 0 Zwitserland zet aanval in op Google Street View


Google ZwitserlandDe Swiss Federal Data Protection and Information Commissioner (SFDPIC) heeft opnieuw van zich laten horen. Namens de Zwitserse privacy-waakhond gaf Hanspeter Thür afgelopen vrijdag aan dat er juridische stappen ondernomen zullen worden tegen Google Street View.


De Zwitserse privacy-waakhond gaf eerder al een aantal keer aan dat Google aanpassingen moest verrichten in Google Street View. Google maakte begin september bekend dat ze hieraan zouden werken, maar dat is volgens Thur niet gebeurd.

Veranderingen in Google Street View


Verbod Google Street ViewVolgens Thür heeft Google de meest van zijn voorstellen, om de privacy van de Zwitserse bevolking te waarborgen, niet uitgevoerd. Hij wil nu dat Google garanties geeft voor het beter onherkenbaar maken van gezichten en nummerborden. Daarnaast wil Thür dat foto's van afgesloten terreinen en ommuurde tuinen en privéstraten verwijderd worden. Als laatste wil Thür dat Google minstens een week van tevoren aankondigt welke steden en plaatsen zullen worden gefotografeerd en online worden gezet.

Kritiek


Google Street View is een dienst waarmee op internet foto's van de omgeving op straatniveau bekeken kunnen worden. In meerdere landen heeft deze dienst van Google kritiek gekregen, omdat onwetende personen daarmee zonder hun toezegging op foto's staan. Thür verzoekt het hof nu om Google te verplichten om de gemaakte foto's in Zwitserland te verwijderen. Daarnaast zou de internetgigant volgens Thür moeten stoppen met foto's maken tot er een uitspraak is in deze zaak.

Zie ook:
> Verdere uitrol Google Street View in Nederland!
> Google Zwitserland wordt 'vaag'
> 'Verbod op Google Street View in Zwitserland'
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->