Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

16 Nov '09 - + 0 - 0 SPDY: 55% sneller internet door Google!


HTTPGoogle blijft zich inzetten voor het verbeteren van de internetsnelheid. Nu is Google druk bezig met het ontwikkelen van een nieuw internetprotocol: SPDY. Dit protocol, uitgesproken als 'Speedy', moet HTTP gaan vervangen en moet het surfen tot twee keer sneller gaan maken, zo kondigt Google aan op haar Chromium Blog.


Sinds 1996 wordt er gebruik gemaakt van HTTP (HyperText Transfer Protocol). Google zoekt nu dus naar manieren om dat proces te versnellen. Het is niet de bedoeling dat HTTP ineens zal verdwijnen. De twee protocollen zullen in eerste instantie eerst naast elkaar gaan functioneren.

Reactie Google


'Het web heeft een erg lange traditie van experimenteren en optimaliseren. Wij willen de evolutie van websites en browsers verder ondersteunen. De afgelopen maanden zijn er een aantal mensen bij Google aan het experimenteren geweest met nieuwe manieren om servers met browsers te laten praten. Dit heeft geleid tot een webserver-prototype en een Chrome-client met SPDY-ondersteuning.' Dat zeggen Mike Belshe en Roberto Peon, beide werkzaam als Software Engineer bij Google.

Google SPDY


55% sneller internet


In de testen bij Google heeft Google er met SPDY voor kunnen zorgen dat de webpagina's van de grootste sites ter wereld ongeveer 55 procent sneller ingeladen kunnen worden. Belshe en Peon hebben laten weten dat er 'nog heel veel werk verricht moet worden om de prestaties van SPDY buiten het lab te evalueren.'

Beschikbaarheid SPDY


Wanneer en op welke manier Google SPDY naar buiten brengt is op dit moment nog onbekend. Het is ook nog onbekend of SPDY alleen beschikbaar wordt voor Google Chrome, de eigen webbrowser van Google, of dat het beschikbaar wordt voor de gehele browsergemeenschap.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->