Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

16 Nov '09 - + 0 - 0 Google Chrome OS deze week beschikbaar


Chorme Er bestaan op dit moment hardnekkige geruchten dat Google deze week een testversie van haar besturingssysteem Chrome OS online beschikbaar maakt. Het besturingssysteem is gebaseerd op cloud computing en zal in eerste instantie voor netbooks van 'Asus Eee PC' te downloaden zijn. Dit meldt de website Techcrunch.


Google Chrome Os


Eerder dit jaar werd bekend gemaakt dat Google Chrome OS eind 2009 beschikbaar zou worden. Het officiŽle volledige besturingssysteem zal volgens Google in de tweede helft van 2010 gelanceerd worden. Google werkt voor haar besturingssysteem samen met Acer, Adobe, Asus, Freescale, Hewlett-Packard, Lenovo, Qualcomm, Texas Instruments en Toshiba. Verwacht wordt dat Chrome OS zo snel mogelijk beschikbaar wordt voor een groot aantal computers van deze bedrijven.

ScreenShot ChromeCloud Computing


Cloud wordt als metafoor gebruikt voor het Internet. Het gaat om computergebruik gebaseerd op internet. Je gebruikt bijvoorbeeld applicaties en software via het Internet dus niet meer vanaf je eigen pc zoals dat nu het geval is bij de standaard besturingssystemen. Deze techniek maakt gebruik van bijv. SaaS, Web 2.0 en andere nieuwe technologieŽn.

Zie ook
> Google op bedrijvenjacht voor Google Chrome OS
> Eerste Netbooks met Google Chrome
> Sony steunt Google Chrome in de strijd tegen de grote 3
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->