Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

13 Nov '09 - + 0 - 0 Nieuw: Google Safe search met wachtwoord


Google SaveSearchZoekmachine Google introduceert wachtwoorden voor Safe Search. Hiermee kunnen ouders voorkomen dat hun kinderen de zoekfilters uit zetten en op sites terecht komen die niet voor de jonge surfers bedoeld zijn. Met deze aanpassing verandert ook de lay-out van de pagina; er verschijnen gekleurde bollen rechtsboven in beeld. Op deze manier kunnen ouders van een afstand zien of de kinderen de filters hebben weten te omzeilen.


Google Safe Search


Door een wachtwoord in te stellen op de zoekfilters van Google kunnen kinderen niet zelf de filters uitschakelen of aanpassen. Nadeel van deze nieuwe toepassing is dat het voor elke browser apart moet worden ingesteld. Daarnaast biedt bijna elke nieuwe browser de optie om een "anonieme internet sessie" te starten. Deze sessies houden geen rekening met bestaande cookies, of je kunt simpel weg de cookies verwijderen. Hiervoor heeft Google de gekleurde ballen geļntroduceerd waarmee ouders kunnen zien of de filters nog zijn ingeschakeld.

Google BallsWachtwoord inschakelen


Om een wachtwoord in te stellen ga je naar instellingen in je Google account, en kies voor "lock safe search". Log vervolgens opnieuw in en de filters kunnen niet meer worden aangepast zonder een wachtwoord.


Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->