Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

12 Nov '09 - + 0 - 0 Grote zoekmachine update: Google Caffeine is klaar!


Google CaffeineGoogle is klaar met het ontwikkelen van haar verbeterde zoekmachine. Caffeine, de codenaam van dit project, is hierdoor klaar voor het grote publiek. Google Caffeine is een nieuwe techniek om zoekresultaten te ordenen en te laden. Google wil hiermee preciezere en snellere resultaten afleveren.


Google gaf eerder aan dat gebruikers met behulp van Caffeine de zoekmachines van Google sneller meer relevante zoekresultaten krijgen. Nieuwe sites en documenten zijn met de Caffeine-versie veel eerder terug te vinden met een zoekopdracht dan momenteel mogelijk is. Dit komt onder andere doordat Caffeine indexdata over de verschillende Google servercentra sneller verspreidt.

Bericht op site Google Caffeine

> Bericht van Google indien je op de site van Google Caffeine komt


Testversie Google Caffeine


De laatste maanden was de Caffeine-versie van Google al uit te proberen, iets wat momenteel niet meer mogelijk is. De site is inmiddels offline gehaald en vervangen door een tekstbericht waarin vermeldt wordt dat de testfase voorbij is en dat de verdere uitrol binnenkort plaatsvindt.

Reactie Google blijft uit


Ondanks dat de website offline gehaald is, blijft een echte uitleg van Google over de Caffeine-versie van haar zoekmachine voorlopig nog uit. Waarschijnlijk zal dit niet lang op zich laten wachten. De laatste keer dat Google haar zoekmachine grondig onder handen nam was in 2006.

Zie ook:
> Nieuwe zoekmachine Google, meer misplaatste social media in zoekresultaten
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->