Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

12 Nov '09 - + 0 - 0 Google Latitude: onthoudt waar je bent geweest


LatitudeGoogle Latitude kan nu ook onthouden waar haar gebruikers zijn geweest. Google Latitude is een dienst van Google waarmee je kunt zien waar je vrienden zijn mits deze ook Latitude gebruiken. Nu komt Google met een extra functie, die je laat zien waar je bent geweest.


Google Latitude


De gegevens die Google Latitude verzamelt komen in een database. Met deze gegevens kunnen bijvoorbeeld reispatronen zichtbaar worden. De gegevens kunnen in Google Maps en Google Earth zichtbaar gemaakt worden. De functie is vooral leuk als je een leuke rondreis hebt gemaakt en deze aan je vrienden wil laten zien. Gelukkig voor de stiekemerts onder ons is de optie optioneel en kun je de geschiedenis te allen tijde wissen.

Latitude New YorkLocation Alerts


Naast de database is er ook nog een andere functie toegevoegd: Location Alerts. Deze functie geeft je een melding telkens als één van je vrienden bij je in de buurt is. Ook deze functie is optioneel en kun je inschakelen als je hem nodig hebt, bijvoorbeeld als je je vrienden kwijt bent in de Efteling of in de kroeg. Het handige aan deze functie is dat het programma analyseert op welke plekken je vaker bent en waar veel van je contacten zich bevinden. Ben je op zo'n plek dan zal hij de functie zelf uitschakelen. Dit voorkomt dat je bijvoorbeeld op je werk continu berichtjes krijgt dat je collega's in de buurt zijn.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->