Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

12 Nov '09 - + 0 - 0 Aanval op Google: Bing toont zoekresultaten Wolfram Alpha


Bing & Wolfram AlphaMicrosoft gaat samenwerken met Wolfram Alpha en gaat de innovatieve webservice integreren in de zoekresultaten van haar zoekmachine Bing, zo hebben beide partijen aangegeven. Bing hoopt met deze integratie een meerwaarde te bieden ten opzichte van concurrent Google.


Al langer ging het gerucht dat Microsoft en Wolfram Alpha zouden gaan samenwerken. Bill Gates zou zelf Wolfram Alpha op wetenschappelijke en wiskundige vragen uitgeprobeerd hebben en hierna zijn akkoord hebben gegeven voor de samenwerking tussen beide partijen. De integratie van Wolfram Alpha in de zoekresultaten van Bing zal komende weken plaatsvinden.

Bing & Wolfram Alpha vs Google


Wolfram Alpha


Wolfram Alpha is in essentie een wetenschappelijke zoekmachine die probeert op een min of meer wetenschappelijke wijze antwoorden te vinden op vragen. De resultaten zijn dan ook vooral verzamelingen van allerlei openbare bronnen. In eerste instantie gaat Bing alleen een deelgebied van de wetenschap achter de Wolfram Alpha dienst gebruiken in de Bing zoekresultaten.

Concurrentiestrijd Bing en Google


Microsoft hoopt met deze uitbreiding in haar zoekmachine Bing een meerwaarde te bieden ten opzichte van concurrent Google. Echter heeft Google met Google Squared een soortgelijke zoekfunctie in huis, waardoor de Internetgigant zich niet echt druk zal maken over deze stap van Microsoft.

Marktaandeel Bing


Sinds de oprichting van Bing, in mei 2009, heeft de zoekmachine van Microsoft elke maand een stukje marktaandeel weten te bemachtigen. De laatste maanden kwam deze groei echter steeds verder tot stilstand. In september 2009 groeide het marktaandeel van Bing nog maar met 0,1%, volgens deze cijfers van ComScore.

Zie ook:
> Jeroen.com Woordenboek: Wolfram Alpha
> Google en Bing sluiten deal met Twitter
> Marktaandeel Google stijgt en loopt uit op Yahoo en Bing!
> Google Squared nu max 120 resultaten
> Google wint weer marktaandeel in VS
> Nieuwe naam Live Search: niet 'Kumo' maar 'Bing'
> Wolfram Alpha, wie op zoek is naar sex moet boekjes lezen
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->