Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

11 Nov '09 - + 0 - 0 Google Reader slachtoffer Koobface virus


KoobfaceGoogle Reader is slachtoffer geworden van het Koobface botnet virus, wat al geruime tijd op internet actief is. Het virus verspreidt zich vanaf een pagina met een nep YouTube filmpje.


Trend Micro


De virusbestrijder Trend Micro ontdekte het virus. Vooralsnog zijn er zo'n 1300 Google Reader accounts besmet met het virus. De virusverspreiders hebben een eigen account aangemaakt waarmee ze een pagina beheren waarop een YouTube filmpje wordt getoond.

YouTube filmpje


Als men op het bewuste filmpje klikt om het te bekijken wordt men doorgestuurd naar een besmette pagina waarop nog een filmpje staat. Als je op dit filmpje klikt wordt er gevraagd om je Flash Player te updaten. Ga je hiermee akkoord dan wordt je computer ge´nfecteerd met het virus. Zodra de computer is ge´nfecteerd maakt het deel uit van het Koobface botnet.

Update flash player


Reactie Google


Google heeft zo snel mogelijk alle URL's geblokt waarvan bekend is dat ze besmet zijn of mogelijk gevaarlijk zijn. Eerdere aanvallen bij bijvoorbeeld MySpace, Facebook en Twitter hebben meer impact gehad dan deze. Mogelijk heeft Google met haar snelle reactie zelf de impact kunnen beperken.

Google steeds vaker slachtoffer van hackers


Google ondervindt steeds vaker aanvallen van hackers, Google bezit inmiddels een zeer breed scala aan tools die door hackers gemakkelijk gebruikt kunnen worden. In eerdere gevallen werd gebruik gemaakt van Google App Engine en Google Groups service .

Zie ook
> Google Virus
> Nederland massaal op zoek naar... Google: Google virus teistert de lage landen!
> Google onderkent Google virus en geeft tips via haar weblog
> Google personeel verstuurt ook virus
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->