Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

11 Nov '09 - + 0 - 0 Google moet Barrichello 500.000 dollar betalen


Orkut BrasilGoogle moet Formule 1-coureur Rubens Barrichello een schadevergoeding van 500.000 dollar betalen. Google krijgt de sanctie vanwege het niet verwijderen van valse profielen van Barrichello op haar netwerksite Orkut.


Barrichello had Google in 2006 al aangeklaagd, maar volgens de rechtbank in Sao Paulo weigerde Google om een groot aantal nep-profielen onder de naam Rubens Barrichello op Orkut te verwijderen. Volgens verschillende Braziliaanse media staan op Orkut meer dan 300 valse profielen op naam van de 37-jarige Braziliaan.

Schadevergoeding


De schadevergoeding voor de Formule 1-coureur van Brawn GP bedraagt 500.000 dollar, omgerekend ongeveer 340.000 euro. Dit bedrag kan echter oplopen tot 700.000 dollar, ongeveer 470.000 euro, indien Google de profielen niet onmiddellijk verwijdert.

Barrichello

> Rubens Barrichello in actie voor zijn team Brawn GP

Google Orkut


Orkut is de social netwerksite van Google. Je kunt je aanmelden op de site van Orkut met je Google account en dan meteen je profiel aanmaken. De werking is hetzelfde als bij Facebook, Hyves en LinkedIn, alleen is de netwerksite van Google in Nederland nog altijd onbekend.
Al 1 Googley reactie:

Vind je het gek met zo’n hum naam…

Ja - 11 November '09 - 17:47


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->