Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

08 Nov '09 - + 0 - 0 Halal Zoekmachine niet verboden


ImHalalDe Halal zoekmachine "imhalal" zal niet worden verboden door minister Plasterk. De Pvda had minister Plasterk van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap gevraagd om de islamitische zoekmachine te blokkeren op scholen omdat de zoekmachine discriminerend zou zijn.


De zoekmachine haalde na haar lancering in september groots de publiciteit wegens het filteren van homo informatie. Onder ander de Gaykrant haalde fel uit naar de Halal zoekmachine en had opgeroepen tot kamervragen wegens discriminatie van homo's door I'mHalal.

imhalal gayPvdA-Kamerlid Samira Bouchibti stoorde zich er aan dat de zoekmachine het zoeken naar informatie over homoseksualiteit onmogelijk maakt. Daarmee zette de website aan tot discriminatie van homo's, aldus Bouchibti. Volgens haar moeten ook jonge moslims toegang hebben tot informatie over seksualiteit en homoseksualiteit.


Op Jeroen.com was ook al een zeer kritisch artikel over I'mHalal te lezen maar dan gericht op de zeer lage kwaliteit van de islam zoekmachine filters. Deze zijn ronduit een aanfluiting. Daarnaast is er sprake van een ernstige vorm van willekeur en censuur. De beveiliging is eenvoudig te omzeilen en de zoekresultaten zelf worden niet gefilterd. Zo kun je eenvoudig zoeken naar "fuckingwhores" terwijl de losse woorden ieder voor zich wel gefilterd werden. Verder was het Hilton Hotel in Parijs totaal onvindbaar omdat "Hilton" (van Paris) Haram zou zijn.


> Islamic Google, nog een islamitische zoekmachine
> Halal Islam Zoekmachine weert Homo's
> ImHalal; Falende Moslim zoekmachine met censuur
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->