Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

06 Nov '09 - + 0 - 0 Nieuw: Google Dashboard inzicht in je eigen gegevens


Google PrivacyGoogle lanceert Google Dashboard waarmee gebruikers inzicht krijgen in de gegevens die Google van hen heeft verzameld. Gebruikers hebben in het verleden geklaagd over het privacy beleid van Google. De zoekmachine lijkt met haar nieuwe product "Dashboard" in te spelen op de wensen omtrent de privacy.


Google Dashboard


Het Dashboard is gekoppeld aan de Google diensten waarvoor een gebruikersnaam en wachtwoord nodig zijn. Het gebruik van de zoekmachine alleen is niet genoeg. Als je ingelogd bent houdt Google de zoekopdrachten wel bij. Internetgebruikers krijgen hiermee inzicht in hun internet gebruik. De nieuwe tool geeft een duidelijk overzicht van alle gegevens die Google van je heeft verzameld. Alle gegevens staan op één pagina verzameld. Hier kun je je eigen Dashboard bekijken en eventueel gegevens verwijderen.

Google ToolsGoogle verzamelt informatie


De Amerikaanse zoekmachine heeft de afgelopen jaren een behoorlijk aantal toepassingen gelanceerd waar gebruikers over de hele wereld gebruik van maken. Van al die mensen heeft Google dus gegevens in haar systemen. Gebruikers zijn altijd bang geweest dat de gegevens openbaar zouden worden en/of tegen ze gebruikt zouden worden. Met de nieuwe toepassing heeft iedereen inzicht in de gegevens die Google door de jaren heen van je heeft verzameld.

Zie ook:
> Google Webmail
> Privacy zorgen Google Desktop search
> Google Privacy Tips op Youtube
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->