Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

03 Nov '09 - + 0 - 0 Marktaandeel Google Chrome stijgt met 12,93%!


Marktaandeel oktoberHet marktaandeel van internetbrowser Google Chrome is in oktober van dit jaar wederom toegenomen. Ook het marktaandeel van Mozilla Firefox en Safari van Apple nam deze maand toe. Het marktaandeel van Opera bleef nagenoeg gelijk. Grote verliezer deze maand was Internet Explorer zo blijkt uit cijfers van Net Applications.


De browser van Microsoft verloor 1% en daalde van 65,71% in september naar 64,64% in oktober van dit jaar. 'Runner-up' Firefox steeg van 23,75% in september naar 24,07% in oktober. Safari steeg ligt, van 4,24% in september naar 4,42% in oktober. Google Chrome kwam in oktober uit op 3,58%, ten opzichte van 3,17% in september van dit jaar en staat hiermee nog altijd op de 4e plaats. Het marktaandeel van Opera zakte licht, van 2,19% september naar 2,17% in oktober.

Marktaandeel oktober

Marktaandeel Browsermarkt, oktober 2009. bron: Net Applications

Procentuele stijging


Google Chrome steeg procentueel het hardst. Het marktaandeel van de browser van Google steeg met 12,93%. Het marktaandeel van Safari steeg procentueel een stuk minder hard, namelijk met 4,25%. Het marktaandeel van Firefox is een stuk hoger, dus stijgt procentueel minder hard. Toch wist Firefox een groei van 1,35% te realiseren. Opera zag haar marktaandeel procentueel zakken met 0,91%. Internet Explorer verloor ook procentueel gezien het meeste marktaandeel. De browser van Microsoft zag het marktaandeel procentueel zakken met 1,63%.

Een lijstje met de procentuele veranderingen bij de internetbrowsers ziet er als volgt uit:

Oorzaken


Eventuele oorzaken kunnen gezocht worden bij het verplichte browserkeuzescherm in Windows 7, het nieuwe besturingssysteem van Microsoft. Ook de introductie van Google Wave kan een bijdrage hebben geleverd aan de stijging van Google Chrome.

Zie ook:
> Google Chrome op plek 2 in keuzescherm Windows 7
> Google wint weer marktaandeel in VS
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->