Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

03 Nov '09 - + 0 - 0 Google lanceert Voice search voor Nokia gebruikers


Google VoiceGoogle lanceert Voice search voor Nokia gebruikers, hiermee is het mogelijk om via je headset zaken op je telefoon op te zoeken. De applicatie kan bijvoorbeeld allerlei Indiase accenten herkennen en maakt het mogelijk om informatie op internet op te zoeken.


Het gaat nu nog alleen om de Nokia S60 headsets, dat zijn bijvoorbeeld de N en E-serie modellen zoals N-86 en E-63.

Google Voice search India


Vinay Goel hoofd van Google India stelt dat de lancering van voice search een vanzelfsprekende volgende stap is in de mobiele telefoon strategie van het bedrijf. Je drukt op de "talk" knop, spreekt zoekwoorden in en vervolgens gaat Google zoeken. Gebruikers van de BlackBerry en de Apple iPhone zijn al langer instaat om gebruik te maken van een spraak gestuurde zoekfunctie.

Google waarschuwt dat de Mobile App beter is in het onderscheiden van bepaalde accenten dan anderen zo is een accent uit Beijing voor de applicatie makkelijk te verstaan dan bijvoorbeeld zuidelijke accenten.

Google VoiceGoogle Blog


Google maakt op haar blog bekend dat het werkt aan applicaties voor andere mobiele platforms zoals Google Android. Door met je browser naar http://m.google.com te surfen kun je de applicatie downloaden.

Zie ook
> Google met spraakherkenning op iPhone
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->