Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

03 Nov '09 - + 0 - 0 1,4 miljoen gebruikers Google Voice


Google VoiceGoogle Voice, de telefoondienst van Google, wordt door 1,4 miljoen Amerikanen gebruikt, zo blijkt uit documenten die de Internetgigant aan de Amerikaanse overheid moest overdragen. De Amerikaanse telecomwaakhond, Federal Communications Commission (FCC), doet onderzoek naar de dienst van Google.


Google Voice zou telefoongesprekken naar en van bepaalde nummers blokkeren en de FCC wil nu weten hoe en waarom dit gebeurt. De internetgigant heeft de telecomwaakhond nu een document overgedragen waarin het een groot aantal gegevens over de dienst vrijgeeft.

Google Voice


Gegevens Google Voice


Google bracht ook een versie voor het publiek naar buiten, waarin enkele feiten weggehaald waren. Toch werden de cijfers achterhaald, door enkele journalisten. In het document stond dat de applicatie gebruikt wordt door 1,4 miljoen Amerikanen. Daarnaast werd bekend dat veertig procent van hen Google Voice elke dag gebruikt. Ook werd bekend dat Google met meerdere telecompartners buiten de VS in gesprek is om de dienst internationaal te lanceren. Met Google Voice kunnen gebruikers al hun telefoonnummers naar één nieuw nummer omleiden. Ook zijn er andere opties mogelijk, zoals het omzetten van voicemails in tekst.

Zie ook:
> AT&T beschuldigt Google van manipulatie
> Onderzoek naar 'geblokte nummers' Google Voice
> Ruzie AT&T en Google
> Apple weigert Google Voice voor iPhone
> Aankondiging Google Voice
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->