Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

02 Nov '09 - + 0 - 0 Google ontkent geruchten over eigen Android-toestel


GPhoneGoogle ontkent de geruchten omtrent plannen om met een eigen Google Android-telefoon uit te komen. Deze geruchten deden zich sinds vorige week de ronde op het Internet.


Baas van de Android-afdeling binnen Google, Andy Rubin, heeft aan het einde van vorige week in een interview met Cnet gezegd dat zijn bedrijf niet direct op de markt van Android-mobieltjes zal stappen. Zijn statement: "Wij maken geen hardware, maar helpen andere om dergelijke hardware te maken.".

Onder andere de website TheStreet maakt het nieuws wereldkundig dat Google in nauwe samenwerking met 'een hardwarefabrikant' aan de ontwikkeling van een eigen toestel onder de eigen naam zou werken. Rubin ontkent deze aanhoudende geruchten dus.

Inspraak


Bij de ontwikkeling van de allereerste Google Android telefoon, de G1 van HTC en T-Mobile, heeft Google enkel inspraak gehad bij het ontwerp. De Internetreus zou de voorkeur hebben gehad voor een toetsenbord met vijf rijen, wat later in reviews werd bekritiseerd. Rubin stelt naar aanleiding van dit voorbeeld dat Google zich maar beter niet kan bezig houden met de ontwikkeling van de hardware, maar zich meer moet richten op het besturingssysteem zelf.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->