Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

30 Okt '09 - + 0 - 0 Update: Google Maps Navigation op iPhone


Google CorporateIn tegenstelling tot eerder berichten dat Google Maps Navigation alleen beschikbaar zou zijn voor Google Android 2.0, komt het gratis navigatiepakket van Google toch beschikbaar voor de iPhone. Dit nieuws maakte Eric Schmidt, CEO van Google, vandaag kenbaar in een gesprek met Forbes.


Google kondigde gisteren op de beurs in Amsterdam het nieuwe navigatiepakket aan. Het wordt een aanvulling op het huidige Google Maps en zal volgende week als eerste beschikbaar zijn op de nieuwe smartphone van Motorola, de 'Droid'. Voorlopig zal het pakket alleen ondersteund worden in de VS, echter lijkt een uitbreiding naar Europa niet lang op zich te laten wachten.

Hoge kosten in het buitenland


Grote nadeel van Google Maps Navigation is dat het gebruikt maakt van een Internetconnectie. Dit kan in het buitenland tot hoge kosten lijden voor data-roaming. Voor navigeren in eigen land voldoet Google Maps Navigation echter prima. Google zelf vind de Internetconnectie een voordeel, omdat het kan beschikken over de Google content die het pakket slimmer moet maken dan zijn concurrenten.

Zie ook: Google: Gratis Navigatiesysteem?
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->