Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

30 Okt '09 - + 0 - 0 Nieuw: Google Music Search!


Google MusicGoogle gaat in Google Music Search resultaten tonen van haar muziek partners. Vorige week lekte de nieuwe zoekfunctie, onder de naam 'onebox' al uit, maar nu heeft Google via haar blog de introductie officieel gemaakt.


Google werkt daarvoor samen met haar partners, zoals MySpace, iMeem, iLike, Lala, Pandora en Rhapsody. Google linkt niet naar downloads, aangezien ze geen problemen willen veroorzaken. De verkoop van de liedjes wordt afgehandeld door Lala en Myspace.

Google Music Search


Hoe werkt Google Music Search?


Volgens Google is het op deze manier makkelijker om te zoeken naar muziek. Het is mogelijk om enkele zinnen uit een songtekst in te voeren in de zoekmachine, om zo de bijbehorende tracks te vinden. Het is ook mogelijk om te zoeken naar artiesten, muzieknummers of zelfs een album. Dankzij de integratie van deze diensten, worden niet alleen de gezochte nummers gevonden, maar ook links naar gerelateerde items. Vanwege auteursrechtelijke redenen is de functie voorlopig alleen beschikbaar in de Verenigde Staten.

Ontwikkelingen Google


Google blijft hiermee de resultaten van haar zoekmachine verder uitbreiden. Eerder deze week kondigde Google ook al Google Social Search aan, waarin de resultaten van je sociale contacten getoond worden.

Zie ook:
> Gerucht: Google Audio muziek service
> Nieuw: Google Social Search!
5 Googley reacties!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->