Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

30 Okt '09 - + 0 - 0 Google aangeklaagd om Google Chrome


Google SuedGoogle is aangeklaagd door softwareontwikkelaar Red Bend Software. Red Bend beweert dat Google inbreuk maakt op een patent van het bedrijf. Het gaat om de wijze waarop de browser Google Chrome zichzelf update.


Google Chrome


De browser Google Chrome maakt gebruik van een systeem waarmee de browser zichzelf constant automatisch up-date. Het gaat daarbij om kleine stukjes nieuwe software die gedownload en geļnstalleerd worden. Hierdoor worden telkens maar kleine onderdelen van het programma veranderd, waardoor er sneller op veiligheidslekken kan worden ingesprongen. Ook is het mogelijk voor gebruikers met een trage verbinding om hun browser up-to-date te houden.

Google ChromeRed Bend Software


De softwareontwikkelaar Red Bend Software gebruikt sinds 2003 een soortgelijk systeem, maar dan voor mobiele software. Het bedrijf is van mening dat het systeem van Google erg lijkt op dat van hen en klaagt het internet bedrijf daarom aan. Er is momenteel nog geen datum bekend voor de rechtszaak.

Zie ook:
> Eerste Netbooks met Google Chrome
> Native Client in Google Chrome
> Top 10 Google Chrome tips
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->