Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

29 Okt '09 - + 0 - 0 Google introduceert Google Maps Navigation


Internetreus Google heeft afgelopen woensdag voor veel commotie gezorgd bij beleggers in het aandeel van navigatieproducent TomTom. Google heeft op een beurs in Amsterdam namelijk aangekondigd in de markt van gespecialiseerde navigatiesoftware te stappen met Google Maps Navigation.


Deze aankondiging is erg slecht nieuws voor bedrijven als TomTom en Garmin die er met Google een zeer belangrijke concurrent bij krijgen. Google Maps Navigation, zoals het product gaat heten, wordt beschikbaar op mobiele telefoons die draaien op het besturingssysteem Google Android versie 2.0.

Google Maps Navigation


Google Android


Google heeft al enige tijd groot succes op de markt van mobiele telefonie met haar eigen besturingssysteem Google Android. Het bedrijf wil dit succes uitbreiden door met bijvoorbeeld spraakherkenning en de StreetView dienst de concurrenten Apple en Microsoft achter zich te laten.

Aandeel TomTom


De aankondiging van Google had direct grote impact op het aandeel TomTom, dat gisteren 20 procent lager sloot, op een koers van 8,11. Het aandeel liep al niet lekker, nadat het bedrijf zelf met tegenvallende omzet- en verkoopcijfers naar buiten kwam.

Google Maps Navigation moet vanaf volgende week beschikbaar zijn binnen de Android Market in de VS. Telecomaanbieder Verizon Wireless brengt dan samen met Motorola een nieuw toestel op de markt. De telefoon, genaamd 'Droid', zal verder beschikken over de nieuwste versie van het besturingssysteem Android namelijk, 2.0.

Inkomsten


TomTom doet er echter alles aan om andere inkomstenbronnen, dan alleen de verkoop van stand-alone apparaten, aan te boren. Ook op de mobiele markt is TomTom inmiddels actief met een speciale versie van haar navigatiesoftware voor de iPhone van Apple. In tegenstelling tot Google Maps Navigation moet er voor TomTom tussen de 63,- en 100,- worden betaald.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->