Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

28 Okt '09 - + 0 - 0 Google: Gratis Navigatiesysteem?


GoogleGoogle komt met een gratis navigatiesysteem voor de iPhone, zo vrezen Amerikaans fabrikanten van navigatiesystemen. Het zou gaan om een gratis applicatie met gesproken navigatie. Het blad Forbes meldt dat Google de dienst gratis gaat aanbieden. De gratis dienst zal advertenties tonen op en langs de route.


Er zijn al langer geruchten dat Google zou komen met een eigen navigatie applicatie. In 2005 kwam het bedrijf al met een mobiele versie van haar Google maps waarin je een route beschrijving kan maken. Het bedrijf zou de applicatie gratis kunnen aanbieden door de inkomsten van advertenties. Doordat de locatie van de gebruiker bekend is kan er nu gericht geadverteerd worden. TomTom biedt op dit moment al een navigatiesysteem aan voor de iPhone die 70 euro kost.

Google geeft toe dat er veel vraag is naar een navigatiesysteem maar weigert verder elke vorm van commentaar.

Google NavDeal Tele Atlas


In 2008 sloot Google een deal met het kaarten bedrijf Tele Atlas wat in handen in van gps-bouwer TomTom. Eerder deze maand besloot Google geen kaarten meer af te nemen van het bedrijf en deze in de toekomst zelf te gaan maken. Google gaat de kaarten maken met eigen informatie, aangekochte satellietbeelden, overheidsinformatie en informatie van haar gebruikers. Google stelt dat haar eigen kaarten 'beter en actueler' zijn.

Zie ook


Gesponsorde links in Google Maps voor iPhone
Al 1 Googley reactie:

http://googleblog.blogspot.com/2009/10/a..

Bas () - 28 Oktober '09 - 15:14


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->