Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

27 Okt '09 - + 0 - 0 Nieuw: Google Social Search!


Google Social SearchGoogle introduceert een nieuwe manier van zoeken met Google Social Search. Met deze 'sociale zoekfunctie' worden de meest relevante zoekresultaten uit je sociale netwerk getoond bij het ingeven van een bepaald zoekwoord. Je moet wel in het bezit zijn van een Google-account om gebruik te maken van deze dienst.


De informatie die in Social Search wordt weergegeven, komt uit de data van Twitter en Facebook die gekoppeld zijn aan het Google-account van de gebruiker. Hiermee wordt ook meteen duidelijk hoe Google, in navolging van Bing, Twitter gaat integreren in de zoekmachine. Het gaat hier om een experiment waardoor je jezelf moet aanmelden bij Google Experimental voordat je gebruik kunt maken van deze functie.

Informatie van vrienden


Google meldt op de officiŽle blog dat 'de functie in de zoekmachine gebouwd is, omdat informatie afkomstig van vrienden vaak wordt gezien als erg relevant en betrouwbaar'. Het is erg handig als je op zoek bent naar een restaurant waar je lekker kunt eten of informatie zoekt over je volgende vakantiebestemming.

Google Facebook Twitter


Privacy afgedekt in Google


Google geeft verder aan dat de privacy wordt afgedekt door de gebruiker zelf. 'De gebruiker is in staat om te bepalen welke netwerken hij aan zijn Google-account hangt.' Je moet dan je profiel loskoppelen van je social netwerk. Om de functie te laten werken moet de gebruiker wel ingelogd zijn met zijn Google-account. Als je die nog niet hebt, is die hier gratis aan te maken.

Overige toevoegingen in Google Social Search


Naast de resultaten van de sociale netwerken worden ook artikelen uit Google Reader getoond. Naast je contacten van Twitter en Facebook, worden ook je chat-contacten van Google Talk toegevoegd aan de gebruikers die je kunt vinden in deze 'sociale zoekmachine.'

Zie ook:
> Nieuw: Google Social Search!
> Google en Bing sluiten deal met Twitter
> Twitter praat met Microsoft en Google
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->