Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

27 Okt '09 - + 0 - 0 'Android het slechtst' volgens Symbian-baas


Android SymbianHet mobiele besturingssysteem Google Android wordt door Symbian-directeur Lee Williams betiteld als 'meest slechte platform' en 'kwaadaardig besturingssysteem'. Ook voor andere concurrenten had Williams geen goed woord over, zo zou Apple hebberig zijn, omdat ze zoveel marktaandeel willen hebben.


Williams heeft in een interview aangegeven dat Google Android en iPhone-OS de markt verpesten en dat Symbian eigenlijk de enige goede optie is voor een smartphone. Meest opvallende uitspraak is dat Williams Google Android als kwaadaardig en verderfelijk ziet, omdat het gebruikers statistieken bijhoudt. Google zou deze informatie gebruiken om meer gericht te kunnen adverteren binnen het systeem.

Open source


Williams lijkt er niet echt verstandig aan gedaan te hebben deze uitspraken te doen. Zijn bedrijf verliest namelijk steeds meer marktaandeel aan concurrenten en dan met name aan Google Android. Hij lijkt dan ook niet echt in de positie om dergelijke uitspraken te doen. Symbian probeert het tij te keren, zo heeft het bedrijf recentelijk haar systeem (gedeeltelijk) open source gemaakt. Dit geeft ontwikkelaars de mogelijkheid om makkelijker programma's te schrijven voor het platform wat een en ander weer aantrekkelijker moet maken bij de consument. Google Android gaat al vanaf de lancering 'open source' te werk.

Toekomst


De toekomst ziet er voor Symbian allerminst rooskleurig uit. Analisten verwachten dat het platform meer en meer terrein zal moeten prijsgeven op haar concurrenten, omdat het sterk verouderd is en het zeer gebruikersonvriendelijk werkt. Belangrijkste afnemer van Symbian, het Finse Nokia, heeft reeds aangegeven af te stappen van Symbian en over te gaan om het, volledig op Linux gebaseerde platform, Maemo.
Al 1 Googley reactie:

Ik denk dat je de spijker hier helemaal op zijn kop slaat, Symbian is een besturingssysteem in achteruitgang. Toch kan ik me voorstellen dat de ‘baas’ van Symbian dergelijke uitspraken over Android doet, er zit namelijk wel een kern van waarheid in. Nokia heeft toch nog niet aangegeven van Symbian af te willen stappen? Ik dacht dat ze Meamo als tweede platform willen hebben!

htc Hero () (link) - 28 Oktober '09 - 10:00


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->