Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

26 Okt '09 - + 0 - 0 Zoekresultaten bewijzen recessie


Zoekresultaten GoogleDe zoekresultaten binnen Google laten sinds de tweede helft van 2008 duidelijk zien dat de recessie de Nederlandse bevolking in haar greep houdt. Er wordt namelijk steeds vaker gezocht op termen als 'besparen' en 'bezuinigen'.


Uit een analyse van het ING Economisch Bureau, blijkt dat zoekopdrachten op Internet, eerder beschikbaar zijn dan economische cijfers en ze zouden zelfs voorlopen op de ontwikkelingen binnen de economie. De gegevens heeft het ING Economisch Bureau verkregen uit Google Insights for Search, waarin een koppeling gelegd kan worden tussen het zoekgedrag op het Internet, de actuele economische ontwikkelingen en meningen van consumenten.

Ook minder in 2010


Ook volgend jaar verwachten consumenten weer minder te kunnen besteden. Ze komen tot deze verwachting, omdat de werkloosheid gaat stijgen, vermogens dalen en de overheid fors gaat bezuinigen. Het ING verwacht dat de consumptie in 2010 met 0,3% zal dalen ten opzichte van 2009.

Analisten verwachten dat de wereldwijde economie in 2010 langzaam uit het dal zal kruipen. Het zoekgedrag binnen Google laat echter zien dat consumenten niet meer zullen besteden ten opzichte van dit jaar.

Mexicaanse Griep


Het zoekgedrag binnen Google wordt niet alleen gebruikt bij het voorspellen van de economische trend, maar ook bij de voorspelling van het verloop van de Mexicaanse griep.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->