Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

26 Okt '09 - + 0 - 0 Google toont U2 live op YouTube


U2ubeGoogle toont het U2 concert in de Rose Bowl in Pasadena live op YouTube. De Los Angeles Times meldt dat dit het eerste live concert is wat YouTube live streamed. Vorige week plaatste U2 een aankondiging op haar officiŽle website. Fans in 16 landen konden live meegenieten van het concert.


Twitter widget


Het concert werd vannacht 4.30 AM uitgezonden vanaf het officiŽle YouTube Kanaal van U2 waar ook een Twitter widget is ingesloten. Tweets vanuit de hele wereld werden gedurende het concert geplaatst. Er werden zelfs Tweets vanuit landen geplaatst die niet op de lijst stonden.

Promo voor het concert


Pay-per-view


YouTube heeft nog steeds grote moeite genoeg inkomsten binnen te halen, dit zou wel eens een succes formule voor het bedrijf kunnen zijn. Pay-per-view bij het live streamen van concerten.

Niet het eerste gestreamde concert


CNet meld dat dit niet het eerste U2 concert is wat live wordt gestreamed op internet. In 1997 liet de band haar fans meekijken naar het optreden van hun Popmart tour via Microsoft MSN.

Nieuwe Trend ook in bioscopen


Het live streamen van concerten wordt steeds vaker gedaan en lijkt een nieuwe trend te worden. Zo werd op 20 oktober het concert van Robbie Williams live uitgezonden in Pathť bioscopen. Het concert vond plaats in Londen en was in Nederland in Pathť Buitenhof, Eindhoven, Groningen, Schouwburgplein en Tuschinski live te volgen.

u2


2 Googley reacties!:

niet gisteravond, maar vanmorgen 4:30 am Nederlandse tijd (uiteindelijk half uur later begonnen). Wel een beetje je literatiur bij houden ;-)

mf () (link) - 26 Oktober '09 - 11:53

@Marco

Thanks!

Sanne () - 26 Oktober '09 - 12:17


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->