Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

26 Okt '09 - + 0 - 0 Google manipulatie in Aziatische Google Maps


Google MapsGoogle probeert voor 'Arunachal Pradesh' zowel China als India tevreden te houden. Het gebied, waar beide landen al jaren ruzie over maken, wordt bij Google Maps getoond als 'grijs gebied'. Dit doet Google bij gebieden waarover discussie is tot welk land het behoort. Maar vreemd genoeg hoort Arunchal Pradesh bij de Chinese versie van Google Maps tot China en bij de Indiase versie van Google Maps wordt het gebied toegekend aan India.


Het lijkt erop dat Google hiermee beide landen tevreden wil houden. De internetgigant werd in augustus van dit jaar al zwaar bekritiseerd toen er Chinees schrift werd gebruikt in bepaalde gebieden van Arnachal Pradesh op Google Earth. Google bleef ontkennen dat dit de bedoeling was en zag het als een 'foutje'.


Google Maps; Internationaal

Internationaal Arunchal Pradesh


Reactie Google


'Google-diensten die zijn gelokaliseerd op lokale domeinen van een bepaalde regio, verbeelden het officiŽle standpunt van dat land over het gebied', laat een woordvoerster van Google weten. 'Dat is de reden waarom bij de Indiase versie van Google Maps het officiŽle standpunt van de Indiase regering te zien is en hetzelfde geldt voor China.' Voor de situatie op de internationale versie van Google Maps verklaarde Google: 'Dit is het standaard beleid voor dit soort gebieden. Ze worden altijd op deze manier weergegeven. Dit onderschrijft noch bevestigt het standpunt van ťťn of alle partijen, maar geeft enkel volledige informatie over de heersende geopolitieke situatie aan gebruikers'.


Google Maps; India

India Arunchal Pradesh


Arunachal Pradesh


De discussie rondom Aranachal Pradesh werd onlangs door China opnieuw aangehaald. China claimt nu dat het gebied onderdeel uitmaakt van zuidelijk Tibet. De regering van China liet haar ongenoegen blijken nadat de Indiase premier vorige maand in het gebied stemmen aan het winnen was voor zijn politieke partij.


Google Maps; China

China Arunchal Pradesh


Zie ook:
> Google betrokken bij conflict Iran door gebruik
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->