Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

23 Okt '09 - + 0 - 0 AT&T beschuldigt Google van manipulatie


AT&T Google VoiceDe Amerikaanse provider AT&T heeft zich geen blad voor de mond genomen in een brief aan de Amerikaanse overheid over Google. De Internetreus zou namelijk 'media en politiek manipuleren' en bovendien haar eigen principe van markt-neutraliteit schenden.


De uitspraken maken deel uit van de discussie rond het Voip-programma van Google, Google Voice. Google Voice is een programma dat het mogelijk maakt om onderling gratis of tegen een zeer laag tarief te bellen en/of smssen. Dit is natuurlijk slecht nieuws voor providers en daarom is het programma (voorlopig) ook geweigerd als iPhone-applicatie. De zaak wordt zelfs onderzocht door de Amerikaanse communicatie toezichthouder (FCC), die alle betrokken partijen heeft verzocht haar standpunten toe te lichten.

In deze toelichting die de Washington Post heeft gepubliceerd, zegt CEO van AT&T Robert W. Quinn Jr., dat Google met twee maten meet. Google zou pleiten voor een vrij en open Internet, maar zichzelf echter niet willen onderwerpen aan een regulering in tegenstelling tot andere telecombedrijven.

Blokkades


Google Voice zou, zo blijkt uit onderzoek van AT&T, behoorlijk wat gesprekken blokkeren. Google zelf heeft aangegeven sexlijnen te blokkeren, omdat het de hoge kosten ervan zelf zou moeten betalen. Het onderzoek brengt echter aan het licht dat ook ambulancediensten, een kerk, bank, school, advocatenkantoor, autoverkoper, oogspecialist en vele anderen geblokkeerd worden door Google. De redenen hiervan zijn onduidelijk.

Manipulatie


Robert W. Quinn Jr. beschuldigd Google verder van 'manipulatie van media en politiek'. Google zou advertenties van de Amerikaanse senator Susan Collins blokkeren, omdat hierin kritiek zou staan op Moveon.org, een partner van de Internetreus. Ook zou Google de Amerikaanse nieuwsorganisatie Inner City Press hebben geblokkeerd in Google News, nadat zij kritiek uitten op een programma van de Verenigde Naties, wat Google sponsort.

Naast het manipuleren van zoekresultaten en advertenties zou Google zich, volgens Quinn, ook schuldig maken een het schenden van de netneutraliteit. Google zou namelijk misbruik maken van haar eigen AdWords systeem. Het bedrijf zou bieden op eigen advertenties en omdat Google het advertentieprogramma beheert zou het altijd weten wat het hoogste bod moet zijn.

Een interessante beschuldiging is dat Google bij sommige zoektermen zijn eigen favoriete resultaten laat zien bij de gesponsorde links. Bij zoektermen over netneutraliteit heeft Google toegegeven dat het biedt op zijn eigen adwords (betaalde zoektermen). Dat is volgens Quinn niet helemaal correct omdat het bedrijf zelf dit systeem beheert, altijd de hoogste bieder kan zijn en de woorden kan wegkapen voor de neus van andere bedrijven.

Zie ook:
Google, Facebook en Amazon steunen FCC
Onderzoek naar 'geblokte nummers' Google Voice
Al 1 Googley reactie:

Ik heb een oude versie van Google gevonden. Klik op link om ‘m te bekijken.

Piet (link) - 24 Oktober '09 - 12:09


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->