Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

22 Okt '09 - + 0 - 0 Google update: Analytics tools


Google AnalyticsGoogle kondigt aan haar website tracking tool Google Analytics te hebben verbeterd met een veel nieuwe functies. Deze functies zijn speciaal bedoeld voor bedrijven. Zo is het vanaf nu mogelijk om de betrokkenheid van de consument en de mate van succes van "branding" activiteiten te meten.


Daarnaast maken de updates van Google Analytics het ook mogelijk om te achterhalen hoeveel tijd een bezoeker op een site doorbrengt en hoeveel pagina's deze bekijkt.

Advanced Table Filtering


Met de nieuwe Advanced Table Filtering functie is het voor gebruikers van Google Analytics mogelijk om content efficiŽnter te filteren en deze in een tabel weer te geven. Volgens Google is het nu mogelijk voor gebruikers om duizenden trefwoorden te filteren. Zo is het nu ook mogelijk om het programma te laten zoeken naar trefwoorden met een weigeringspercentage minder dan 30% en met minimaal 25 bezoekers.

Google houdt ook rekening met bezoekers vanaf een mobiele telefoon. Om dit te kunnen meten moet er een code worden toegevoegd aan de website. De benodigde code wordt over een aantal weken bekend gemaakt.

Google analytics


iPhone en Android


Ontwikkelaars van iPhone en Android applicaties kunnen nu ook achterhalen hoe gebruikers hun applicaties toepassen, net als de betrokkenheid van de consument.

Multiple Custom Variables


Voor gebruikers die meer willen weten dan alleen page views en unieke bezoekers biedt Google nu ook de Multiple Custom Variables optie. Gebruikers kunnen met deze optie bezoekers definiŽren en bijhouden. Dit gebeurt aan de hand van bezoek-, sessie- en paginaniveau gegevens. Deze functie is momenteel nog niet beschikbaar maar zal in de komende weken voor iedere gebruiker beschikbaar worden.

Dubbed Intelligence Analytics


Misschien wel de meest interessante aankondiging van Google is dat Google Analytics gaat voorspellen waar jij aandacht aan moet besteden. Het programma gaat traffic gegevens analyseren en gebruikers waarschuwen als er aanzienlijke veranderingen plaats vinden in gegevens patronen. Als er een enorme daling plaats vindt van bezoeken zal hier melding van gemaakt worden. Google heeft een Custom Alerts feature ingebouwd waarmee gebruikers zelf in kunnen stellen waar Google op moet letten en waarvan ze een melding willen krijgen en hoe deze melding gedaan wordt. Je kunt kiezen voor een mailtje maar ook een melding in de gebruikers interface. Ook deze tool is nog niet beschikbaar maar zal snel te gebruiken zijn.

Kik hier als je voorbeelden wil zien van de nieuwe tools.

Zie ook:
Google Analytics
Grote update Google Analytics (28-10-2008)
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->