Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

22 Okt '09 - + 0 - 0 Google en Bing sluiten deal met Twitter


Twitter, Google, BingZowel Google als Bing hebben een deal gesloten met Twitter. Het leek er in eerste instantie op dat Google afgetroefd zou worden door Microsoft's Bing, maar vlak na dit nieuws kwam Google via de officiŽle blog met de mededeling dat ook zij een deal hebben gesloten met de microblogdienst.


De inhoud van de deal tussen Google met Twitter zal waarschijnlijk over enkele maanden bekend worden. Marissa Mayer, Vice President of Search Products and User Experience bij Google, laat op de blog van de internetgigant weten dat Google 'gelooft dat de zoekresultaten van Google enorm zullen profiteren van de integratie van deze up-to-date gegevens. We kijken er naar uit om in de komende maanden een product te ontwikkelen dat het zoeken naar 'tweets' beter kan maken.'

Bing en Twitter


Bij Bing is er inmiddels al meer bekend over de deal. Bing krijgt toegang tot de firehose van Twitter en als tegenprestatie levert Microsoft de algoritmes om de tweets te doorzoeken en te indexeren. Daarnaast krijgt Bing de mogelijkheid om 'tweets' naar relevantie te ranken. Bing heeft inmiddels een beta-versie van de Twitter zoekmachine gelanceerd. Helaas werkt deze nog niet zoals het hoort. 'Sorry! Bing Twitter Search is not available in this locale', is wat je te zien krijgt als je de Twitter zoekmachine opent.

Sorry! Bing Twitter Seach is not avaible


Bing en Facebook


De deal tussen Bing en Facebook is er al langer, maar tegelijk met de aankondiging van de deal met Twitter, werd ook bekend gemaakt dat de realtime statusberichten van Facebook ontsloten zullen worden. Op welke manier is op dit moment nog onduidelijk. Het lijkt het meest voor de hand liggend, dat Facebook een tool gaat inbouwen, waarmee gebruikers zelf kunnen aangeven of ze de informatie met de 'rest van de wereld' willen delen. Op dit moment is Facebook een gesloten site voor de buitenwereld.

Kosten voor Google en Bing?


Het is op dit moment nog onduidelijk of en hoeveel geld Google en Bing gaan betalen aan Twitter. Aangezien het gebruik van de microblogdienst gratis is, lijkt dit een goede kans voor Twitter om inkomsten te genereren.

Zie ook:
> Twitter praat met Microsoft en Google
> 'Twitter zoekmachine door Google'
> 'Twitter in de belangstelling van Google'
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->