Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

21 Okt '09 - + 0 - 0 Zoekmachine Google gaat ontbossing bestrijden


Google EarthZoekmachine Google gaat samen met een aantal ruimte-agentschappen bossen opmeten om op die manier de opwarming van de aarde tegen te gaan. Google gaat met haar programma Google Earth wereldwijd alle bossen opmeten om de globale ontbossing in kaart te kunnen brengen. Directeur van het project Jose Achache laat weten dat het opmeten van bossen vanuit de ruimte de enige efficiŽnte manier is.


Ontbossing


De globale ontbossing is voor ongeveer 20% verantwoordelijk voor de broeikasgassen die vrijkomen door menselijke activiteiten. Planten nemen broeikasgassen in zich op, maar laten deze weer los als ze rotten of branden.

Ontbossing


Deelnemers aan het Google project


Niet alleen zoekmachine Google gaat zich inzetten tegen de opwarming van de aarde maar ook de NASA, het Europese ruimtevaartagentschap ESA en ruimte-agentschappen in Duitsland, Japan, ItaliŽ, BraziliŽ en IndiŽ.

Aan het project zijn geen hoge kosten verbonden omdat de data veelal reeds verzameld is voor andere doeleinden.

Zie ook:
BP led: Google milieu vriendelijk zoeken
Nieuw: Google Gadgets voor het klimaat
Groen Google gaat voor zon
2 Googley reacties!:

Dat Google zich inzet om ontbossing tegen te gaan kan ik alleen maar toejuichen, echter staat hierboven alleen beschreven dat Google de omvang van bossen wereldwijd in kaart zal gaan brengen. Dan draagt Google toch nog niets bij in het tegengaan van ontbossing?

Groet!

Evert () (link) - 21 Oktober '09 - 14:21

Jawel hoor, mensen grijpen nou eenmaal eerder in als het probleem cijfertje voor cijfertje duidelijk is…

Johan () - 23 Oktober '09 - 19:15


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->