Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

20 Okt '09 - + 0 - 0 Google, Facebook en Amazon steunen FCC


Facebook-GoogleGoogle, Facebook en Amazon steunen de FCC in haar voornemens omtrent de webneutraliteit om het internet zo open mogelijk te laten. CEO's van een aantal grote internet-, telecommunicatie- en mediabedrijven zoals EchoStar en XO Communications hebben de FCC een brief geschreven. In de brief laten zij weten achter de nieuwe ontwikkelingen te staan.


Tegenstanders


Ook heeft de FCC brieven ontvangen van tegenstanders van de nieuwe regels, met name van wetgevers, telecommunicatiebedrijven en kabelexploitanten. Ze zijn bang dat de nieuwe regels investeringen in kabel en telecommunicatienetwerken in gevaar brengen. Voorstanders daarentegen denken dat het juist voordelen biedt omdat bedrijven nu niet meer de kans lopen dat hun applicaties geweigerd worden.

Voorstanders


Voorstanders denken dat een "open" internet zorgt voor concurrentie en innovatie. Consumenten maken dan een keus tussen verschillende producten, en maken daarmee de beste producten tot een succes. Dit zorgt er ook voor dat alle bedrijven zowel grote bedrijven als kleine starters mee kunnen concurreren op de markt. Dit alles zal zorgen voor maximale economische groei en kansen binnen de markt.

FCC


Huidige situatie


Op dit moment zijn er geen wetten vastgesteld voor een "open" internet, wel zijn er 4 leidende principes van de FCC. Deze 4 principes kunnen alsvolgt worden samengevat:

Netbeheerders mogen niet voorkomen dat gebruikers toegang hebben tot toegestane content op het internet, toepassingen en diensten. Ook kunnen zij het niet verbieden om apparaten aan netwerken te verbinden.

Julius Genachowski van de FCC wil deze principes omzetten in wetten en daar twee principes aan toevoegen. De eerste moet voorkomen dat Internet providers diensten/content kunnen blokkeren en tegelijkertijd providers verplicht tot een redelijk netwerkbeheer. Het tweede principe moet er voor zorgen dat internet providers transparant gaan werken.

Internetproviders


Het grootste probleem wat de tegenstanders is dat het moeilijk wordt voor de internet providers om hun netwerken te beheren als er strengere regels komen. Genachowski benadrukt dat deze regels niet gemaakt zijn om providers te dwarsbomen maar om consumenten vrij te laten surfen op het web en zelf keuzes te laten maken over het gebruik van applicaties.

Het is zeer waarschijnlijk dat deze strijd over netneutraliteit zal worden uitgevochten in de rechtbank.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->