Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

20 Okt '09 - + 0 - 0 E-reader met Google Android


Spring Design AlexGoogle Android blijkt ook geschikt als platform voor e-readers. Het Amerikaanse bedrijf Spring Design heeft namelijk een e-reader aangekondigd, de 'Alex', die Google Android als besturingssysteem gebruikt. De Alex zal beschikken over een epd- en lcd-scherm.


De populariteit van e-readers lijkt geen grenzen te kennen, er springen namelijk veel bedrijven in deze markt.

De Alex beschikt zoals gezegd over twee verschillende schermen, namelijk een monochroom epd-scherm van 6'' en een lcd-kleurenschermpje van 3,5''. De gebruiker kan zelf van weergave wisselen. Naast twee schermen heeft de Alex ook beschikking over een speaker, Wifi en datanetwerken als 3G, cdma en gsm waarmee mobiel over het Internet gesurft kan worden.

Multimedia speler


Naast een e-reader is de Alex ook te gebruiken als multimedia speler. Zo speelt hij video's en audiobestanden af, geeft hij foto's weer en kunnen er aantekeningen op gemaakt worden. Als opslag maakt de Alex gebruik van een sd-kaart.

Wanneer de Alex precies op de markt zal komen en wat hij zal gaan kosten is nog niet bekend. Spring Design geeft aan in gesprek te zijn met 'vooraanstaande contentproviders' en verwacht het apparaat aan het einde van dit jaar op de markt te kunnen brengen.

Spring Design Alex groot


Al 1 Googley reactie:

Zit er ook een draagtas bij? een extra oplader is ook handig. Ik gebruik mijn BeBook mini wel, die past tijdens het reizen gewoon in mijn colbert en streeft zijn doel niet voorbij !

Frank - 22 Oktober '09 - 10:22


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->