Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

19 Okt '09 - + 0 - 0 Wolfram Alpha op iPhone


Logo Wolfram AlphaSinds afgelopen weekend is Wolram Alpha als applicatie beschikbaar voor de iPhone. Om deze applicatie daadwerkelijk te kunnen gebruiken moet een gebruiker wel een slordige $ 50,- neertellen. Wolfram Alpha probeert zich te onderscheiden van Google door zoekopdrachten te begrijpen en te beantwoorden.


Bijzonder bijkomend feit is dat de applicatie niet wordt verkocht als 'zoekmachine applicatie', maar als 'grafische calculator met extra functies'. Met deze verpakking lijkt Wolfram Alpha haar prijs te compenseren.

Wolfram Alpha


Wolfram Alpha is een zoekmachine die probeert vragen te begrijpen en probeert antwoorden te vinden. Het in essentie een wetenschappelijke zoekmachine die probeert op een min of meer wetenschappelijke wijze antwoorden te vinden op vragen. De resultaten zijn dan ook vooral verzamelingen van allerlei openbare bronnen. Daarmee behoort Wolfram Alpha tot de vierde generatie zoekmachines. De zoekmachine is mei 2009 gelanceerd door de Britse natuurkundige Stephen Wolfram.

Wolfram Alpha iPhone


Dubbelop?!


De nieuwe applicatie lijkt echter 'dubbelop', omdat er al een speciale iPhone-versie van de site is. Een van de voordelen die de applicatie biedt ten opzichte van de iPhone-site is dat het een speciaal toetsenbord met wiskundige functies aan boord heeft. Daarnaast is het ook mogelijk om de berekeningen of zoekopdrachten direct te publiceren met Twitter.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->