Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

19 Okt '09 - + 0 - 0 'Google Android 2.0' preview


Preview Google AndroidWebsite Boy Genius Report heeft de hand weten te leggen op een build versie van het 'nieuwe' Google Android 2.0. De officiŽle lancering van Android 2.0 door Google staat naar verwachting pas gepland voor het einde van dit jaar, dus de preview kan een grote primeur genoemd worden.


Tot op heden is er nog niets zeker rond Android 2.0. Wanneer het nieuwe mobiele besturingssysteem uitkomt is niet bekend en ook de nieuwe functies van het toekomstige OS zijn nog onbekend. Wat echter wel zeker is, is dat Google druk bezig is met de ontwikkeling van Android 2.0, zodoende heeft ook de website Boy Genius Report (BGR) een build van het OS kunnen bemachtigen.

Nieuwe features


Volgens BGR lijkt Android 2.0 onder andere ondersteuning te bieden voor meerdere e-maildiensten, waaronder de ondersteuning voor Exchange. Tot op heden kon de Exchange functie alleen benaderd worden via een speciaal door HTC ontwikkelde applicatie. Standaard ondersteuning voor Gmail lijkt echter nog niet aanwezig op Android 2.0, dit zal vermoedelijk nog via een 'extra' applicatie lopen. Android 2.0 heeft bovendien de beschikking over een nieuwe mobiele webbrowser die ervoor moet zorgen dat websites sneller ingeladen worden en dat er meer detail zichtbaar is. Multitouch-support voor het touchscreen wordt niet ondersteund. De website BGR geeft aan dat dit komt doordat Apple hier een patent op heeft.

Android 2.0 in de auto


Android 2.0 wordt ook geleverd met een zogenaamde auto-applicatie, die wordt geactiveerd wanneer de telefoon in een carkit staat. De applicatie maakt het mogelijk om middels je stem het OS te bedienen. Onder andere de applicatie Google Maps gaat gebruik maken van de stembesturing, zodat je bijvoorbeeld met je stem een map op kan vragen van alle tankstations in de buurt.

Alle bovenstaande bevindingen berusting geheel op geruchten. Google heeft tot op heden nog niets bevestigd, maar de geruchten lijken betrouwbaar. Naast de screenshots van de website BGR, circuleren er geruchten op het Internet dat Motorola met de 'Droid' als eerste Android 2.0 mag leveren.Voor een compleet overzicht van de screenshot klik Hier.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->