Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

19 Okt '09 - + 0 - 0 Baidu & China Unicom gaan mobiel zoeken aanbieden


BaiduBaidu, met een marktaandeel van 61,6% de grootste zoekmachine van China, gaat samenwerken met telecombedrijf China Unicom. Hierdoor kunnen alle abonnees van China Unicom met een 3G bereik, de zoekmachine gebruiken op hun mobiele telefoon.


Volgens de beide bedrijven, krijgen abonnees toegang tot de vooraf geļnstalleerde toepassingen van Baidu. Het gaat hierbij naast de gewone zoekmachine om de tekst-, beeld-, MP3-, en nieuws zoekmachine. De stap laat bovendien zien dat Baidu zich aan het richten is op het mobiele web.

China Unicom


Relatie Baidu en China Unicom


De samenwerking versterkt de band tussen de beide bedrijven. "We zijn zeer verheugd om na ons samenwerkingsverband in mei, opnieuw de handen ineen te slaan met China Telecom", zei Xuyang Ren, Baidu's vice-president van 'Marketing and Business Development'. "Als marktleider in de Chinese zoekmachinebranche, hopen wij dat Baidu's samenwerking met zo een groot telecombedrijf de ontwikkeling van 3G-diensten in China zal versnellen. De 3G-diensten stellen ons in staat om het snel groeiende gebruik van het mobiele internet van een zoekmachine te voorzien. Dit levert de mobiele gebruikers een betere toegang tot informatie."

Google China


Ondertussen wordt Baidu's rivaal Google China in verband gebracht met China Mobile, een ander telecombedrijf in China. Google China praat met China Mobile over een applicatie op twee Android-gebaseerde telefoons.

Zie ook:
> China in de aanval tegen porno op Google en Baidu
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->