Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

16 Okt '09 - + 0 - 0 Kwartaalcijfers Google overtreffen verwachtingen!


Google MoneyGoogle heeft dit jaar een goed derde kwartaal gedraaid. Zowel de winst als de omzet van de internetgigant steeg, dit terwijl analisten uitgingen van een omzetdaling.


De omzet kwam in de periode van juli tot september 2009 7% hoger uit dan in het vorig jaar. 5,94 miljard dollar in 2009, tegen 5,54 miljard dollar in 2008. Google boekte een nettowinst van $1,64 miljard, wat neerkomt op $5,13 per aandeel, tegen $1,29 miljard, oftewel $4,06 per aandeel een jaar eerder. Dit betekent dat de winst met 27% gestegen is.

Google Money


Cijfers Google boven verwachting


De winst van Google viel hoger uit dan vooraf werd ingeschaald door analisten. Analisten hadden een omzetdaling verwacht en hadden een winst per aandeel van $5,42 voorzien en een omzet van $4,24 miljard. De winst viel achteraf hoger uit door de groei van online advertentieverkopen.

Economisch herstel?


Google-CEO Eric Schmidt gelooft ondanks de onzekerheid in een economisch herstel. 'Hoewel er nog veel onzekerheid is over de gang van het economische herstel, geloven wij dat het ergste van de crisis achter de rug is en durven weer zwaar investeren in onze toekomst', aldus Schmidt in een reactie.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->