Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

16 Okt '09 - + 0 - 0 Google zorgt voor meeste dataverkeer


Google Datagebruik Google neemt wereldwijd 6% van het totale dataverkeer over het Internet voor zijn rekening. Dit is gebleken uit onderzoek van Arbor Networks, dat de laatste twee jaar ruim 256 miljard gigabyte aan dataverkeer heeft geanalyseerd.


Google staat hiermee met stip op nummer 1 als het gaat om dataverkeer ter wereld. Verder blijkt uit het onderzoek dat er in totaal dertig bedrijven zijn die voor 1/3 van het dataverkeer op internet zorgen. Hier zijn oa. Google, Microsoft en Yahoo! verantwoordelijk voor.

Arbor Networks, in de persoon van Craig Liebowitz, liet aan The New York Times weten dat het Internet tegenwoordig niet meer draait om of op een netwerk van websites, maar dat er meer een bepaalde cluster van diensten is ontstaan die veel mensen gebruiken.

Streaming


Een duidelijk zichtbaar dalende trend binnen het dataverkeer was het gebruik van 'peer to peer-verkeer', het onderling downloaden van elkaar via bijvoorbeeld het BitTorrent-netwerk. Dit was twee jaar geleden nog goed voor 40% van het dataverkeer, nu is dit nog maar 18%. Belangrijkste conclusie die hieruit getrokken kan worden is dat mensen minder zijn gaan downloaden, maar meer zijn gaan streamen. De video-dienst van Google, YouTube, maakt hier dus dankbaar gebruik van, maar ook bedrijven als Hulu en Netflix spinnen garen bij de populariteit van streaming. Hulu en Netflix zenden in een hogere resolutie uit dan YouTube. Uit het onderzoek is verder gebleken dat streaming content goed is voor 20% van het totale dataverkeer op het Internet.

Streaming is een techniek waarbij bewegende beelden of geluidsfragmenten via het Internet direct op de computer verschijnen. Dit gebeurt zonder dat de weergave wordt onderbroken door tussentijds downloaden van gegevens.Marktaandeel Google


Het is niet verrassend dat Google het bedrijf is dat het meeste dataverkeer voor haar rekening neemt. Google heeft dan ook het grootste marktaandeel van alle zoekmachines in de VS. In september had het bedrijf bijna 2/3 van de zoekmarkt in handen, namelijk 64,9%. Ter vergelijking: Yahoo! heeft 18,8% marktaandeel en de nieuwe zoekmachine van Microsoft, Bing, 'slechts' 9,4%.

Zie ook: Marktaandeel Google stijgt en loopt uit op Yahoo en Bing!
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->