Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

16 Okt '09 - + 0 - 0 Google Editions: nieuw op de e-book markt


Google EditionsGoogle gaat zich in de eerste helft van 2010, met Google Editions, prominent melden op de stijgende markt voor e-books. De Internetreus gaat hiermee de strijd aan met marktleider op het gebied van e-books, Amazon.com.


De nieuwe e-book dienst van Google zal de naar Google Editions krijgen en in de eerste helft van 2010 van start gaan met ongeveer 600.000 beschikbare e-books. Deze e-books zullen verkrijgbaar zijn naast de 1 miljoen rechtenvrije boeken die Google reeds aanbiedt. Google kondigde Editions aan op de Frankfurter Buchmesse in Duitsland.

Google's director of strategic partnerships, Tom Turvey, meldde verder dat uitgevers 63% van de inkomsten ontvangen. De overige 37% steekt Google in eigen zak.

Breed beschikbaar via Google Checkout


De boeken zullen breed beschikbaar zijn, omdat lezers ze via elk apparaat met een webbrowser kunnen kopen. De betaling wordt geregeld middels Google Checkout. De boeken kunnen na betaling offline gelezen worden. Ook concurrenten als Amazon en Barnes & Noble krijgen toegang tot de boekendatabase van Google, hoewel het bedrijf de e-books wel zelf blijft hosten. De uitgevers krijgen bij de verkoop van een boek via een andere retailer dan Google, 45% van de opbrengst. De rest gaat naar de 'andere' retailer, waarvan Google zelf nog een kleine commissie inhoudt.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->