Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

15 Okt '09 - + 0 - 0 Marktaandeel Google stijgt en loopt uit op Yahoo en Bing!


Google - Microsoft - YahooMicrosoft doet er alles aan om marktaandeel te winnen voor haar zoekmachine 'Bing', maar het wil niet echt vlotten. Google liep deze maand verder uit op de concurrentie. Volgens cijfers van ComScore groeide het Amerikaanse marktaandeel van Bing wel, maar met 0,1% was de groei minder groot dan de 0,3% van Google. Grote verliezer is Yahoo, met een daling van 0,5% ten opzichte van aug 2009.


Het marktaandeel van Google steeg van 64,6% in augustus naar 64,9% in september. De tweede plek in de ranglijst wordt bezet door Yahoo. Yahoo zag haar marktaandeel dalen van 19,3% naar 18,8%. Google ziet het verschil met 'runner-up' Yahoo steeds verder oplopen. Het gat tussen de twee concurrerende bedrijven is deze maand gegroeid naar 46,1%. Bing bezit de derde plek. De zoekmachine van Microsoft steeg van 9,3% naar 9,4%. De overige 6,9% is in handen van Ask Network en AOL LLC Network.

Cijfers ComScore


Opkomst Bing gestopt?


De groei van Bing komt steeds verder tot stilstand. De in mei gelanceerde zoekmachine van Microsoft kan voorlopig niet voldoen aan de hoge verwachtingen. In juni dit jaar bedroeg het marktaandeel 8,4%, maar vanaf toen ging de groei maar mondjesmaat.

Microsoft heeft 100 miljoen dollar geļnvesteerd in de lancering van de zoekmachine, maar het werpt voorlopig nog geen vruchten af. Volgens deskundigen is Bing beter dan haar voorganger 'Live Search', maar is het niet in staat om revolutionaire innovaties toe te voegen aan de zoekmachine branche.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->