Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

15 Okt '09 - + 0 - 0 Google signaleert optimisme bij de consumenten


GoogleGoogle signaleert optimisme bij de consumenten, er wordt steeds minder gezocht op woorden die te maken hebben met de recessie. In de tweede helft van 2008 was er een duidelijke toename zichtbaar in het zoekvolume op woorden als: besparen, bezuinigen, uitkering, ontslagvergoeding en werkeloos. Volgens Charles Kalfshoven, hoofd van het ING Economisch Bureau wat samen met Google een onderzoek deed, duidt dit op een voorzichtig optimisme bij de consumenten.


ING verwacht dat de consumptie over geheel 2010 0.3 procent lager zal uitvallen dan in 2009. ondanks dat de economie in 2010 langzaam uit het dal zal kruipen, wijst het online zoekgedrag van consumenten er niet op dat de bestedingen zullen stijgen in vergelijking met dit jaar.

ING


Onderzoek zoekgedrag


ING werkte samen met Google in het onderzoek naar zoekwoorden. Google Nederland laat weten dat "Anno 2009 is meer dan 90 procent van de Nederlandse bevolking online en online zoekgedrag is daarom een afspiegeling van wat er leeft in de maatschappij". Volgens Kalfshoven van het ING Economisch Bureau biedt onderzoek naar het zoekgedrag op internet een mooie aanvulling op het cijfermateriaal van het Centraal Bureau van Statistiek.

,,Je weet veel sneller wat in de hoofden van de consumenten omgaat. In de periode dat er ruim een kwart meer met de term bezuinigen werd gezocht, bleek de besteding aan goederen zoals witgoed en auto's ook daadwerkelijk sterk te zijn afgenomen. De toename van het woord ontslagvergoeding met maar liefst 177 procent liep op de ontwikkeling vooruit. De ontslaggolf moest toen nog op gang komen.''

Bron: AD
Zie ook:
Zoekopdrachten Google voorspellen groei economie
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->