Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

14 Okt '09 - + 0 - 0 Nieuw: Gedeelde mappen in Google Docs


Google DocsGoogle blijft de mogelijkheden van haar applicaties steeds verder uitbreiden. Vanaf nu is het mogelijk om in Google Docs gedeelde mappen aan te maken en kun je nu meerdere documenten tegelijk uploaden. Vijay Bangaru, Product Manager van Google Docs, laat op de blog weten dat ze bij de veranderingen hebben geluisterd naar de gebruikers van Google Docs. "De invoering van de gedeelde mappen was veruit de meest gevraagde 'feature' voor Google Docs."


Het samenwerken wordt door deze functies wederom een stuk makkelijker. Om een aantal documenten te delen hoef je nu alleen nog maar een map te delen en hierin al je documenten te zetten. Alle documenten die in dezelfde map terecht komen, krijgen automatisch dezelfde rechten, wat deze functie nog sneller en makkelijker maakt.

Google Docs


Meerdere documenten tegelijk uploaden


Daarnaast is nu mogelijk om meerdere documenten tegelijk te uploaden. Ook deze functie scheelt veel tijd en zorgt ervoor dat het samenwerken effectiever kan verlopen. Het 'multi-uploaden' is vrij simpel; je klikt eerst op 'Selecteer bestanden om te uploaden' en selecteert de bestanden terwijl je 'Shift' en 'Ctrl' inhoudt. Als je vervolgens drukt op 'Start upload' komt er een balk waarin het upload proces van je bestanden te volgen is.

Nieuwe vormgeving Google Docs


Ten slotte is er ook aan de uiterlijk van Google Docs gewerkt, aldus Bangaru. "Zo is er meteen te zien dat er enkele kleuren aangepast zijn, dat men de regelafstand heeft veranderd en dat er enkele knoppen zijn verhuisd. Maar ook is er een verbetering van het oude 'Move To' scherm en geeft het nieuwe 'Folders' scherm de volledige controle over welke map waar staat. En als je in een map werkt, is ook hier het 'Move To' scherm beschikbaar, waarmee een item snel te verplaatsen is naar een andere map."

Zie ook:
> Nieuwe functies Google Docs maakt studeren makkelijker
> Zaterdag 5 sep. geen Google Docs
> Google geeft Google-docs bug toe
> Google Docs offline nu ook te gebruiken
> Google Docs & Spreadsheets gelanceerd
Al 1 Googley reactie:

Ik heb het ook gezien… Lijkt me erg handig, ik ga het snel proberen.

Johan (link) - 15 Oktober '09 - 10:15


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->