Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

14 Okt '09 - + 0 - 0 Google Wave werkt al op iPhone en Android!


Google WaveTerwijl veel mensen nog zitten te wachten op een Google Wave invite, zodat ze met de nieuwste Google applicatie aan de slag kunnen gaan, is Wave 'stiekem' al beschikbaar op zowel de iPhone als op Google's eigen Android-telefoons. Het enige nadeel is, opnieuw, dat je ook hiervoor een Google Wave invite moet hebben ontvangen..


Google Wave - SafariVolgens TechCrunch kan je op twee verschillende manieren gebruik maken van Google Wave op de iPhone en op de Android-telefoons. De eerste manier is het makkelijkste; gewoon naar wave.google.com te surfen op de mobiele browser van de iPhone. Ondanks dat je de waarschuwing krijgt dat de toepassing niet ondersteund wordt, kun je zonder problemen doorklikken. Je krijgt dan een scherm zoals het plaatje hier rechts. De site is uiteraard geoptimaliseerd voor Webkit gebaseerde browsers zoals op de iPhone en Android-telefoons. Je kunt nu kiezen tussen verschillende gesprekken en contacten of je 'duikt' in een specifieke Wave.

'Waven' op de iPhone


Google Wave - iPhone appDe tweede optie is wat lastiger en is alleen beschikbaar voor de iPhone. Deze optie biedt dan wel meer mogelijkheden. Net als met elke webpagina op de iPhone, kun je een bookmark opslaan op je beginscherm. Dit levert een klein pictogrammetje die ervoor zorgt dat de mobiele browser naar de webpagina gaat. Wanneer je Google Wave opslaat als een bookmark in je home-scherm, gebeurt er echter iets anders. Je gaat opnieuw naar de webpagina van Google Wave, maar dit maal zonder Safari-wrapper. Op deze manier open je Google Wave op een volledig scherm. Het werkt niet alleen een stuk fijner, maar het lijkt hierdoor ook een applicatie, zoals op het plaatje hier links.

Google Wave voor iedereen?


Ondanks deze toevoegingen blijft Google Wave nog altijd alleen beschikbaar voor een geselecteerd gezelschap. Het is nog altijd onbekend wanneer iedereen gebruik kan gaan maken van Google Wave. Het blijft voor veel mensen nog even afwachten.

Plaatjes: TechCrunch

Zie ook:
> Google Wave (Jeroen.com Woordenboek)
> Google Wave inivites doen het goed op eBay
> HOT: Google Wave invites!
> Google Wave morgen beschikbaar
> Google Wave maakt samenwerken eenvoudig
> Introductie Google Wave
Al 1 Googley reactie:

Wanneer komt er een android app op de Android Market beschikbaar?

Erwin Sigterman () (link) - 14 Oktober '09 - 13:56


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->