Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

13 Okt '09 - + 0 - 0 Apple-bestuurslid vertrekt alsnog bij Google


Apple - GoogleArthur Levinson vertrekt uit de Raad van Bestuur van Google, zo maakte de Internetgigant maandag bekend. Google gaf geen reden voor zijn vertrek, maar waarschijnlijk heeft zijn rol in het bestuur van zowel Google als Apple heeft hem dit doen besluiten.


Google-CEO Eric Schmidt laat in een korte verklaring weten dat Google afscheid neemt van een zeer gewaardeerde collega en hij persoonlijk afscheid neemt van een goede vriend. "Arthur was een onmisbare schakel in het succes van Google in de afgelopen vijf jaar," aldus Schmidt.

Google - Apple


Bestuursfunctie binnen Google en Apple


Google gaf geen officiŽle verklaring voor het vertrek van Levinson, maar de afgelopen weken was er al veel kritiek op zijn zitting in de 'board of directors' van zowel Google als Apple. Beide bedrijven komen steeds vaker in elkaars vaarwater terecht. Volgens de Amerikaanse wet mag je geen zitting hebben in de 'board of directors' van twee concurrerende bedrijven. De Amerikaanse waakhond FTC was al gestart met een onderzoek naar de banden tussen de beide bedrijven.

Concurrentie?


Eind augustus koos Google-CEO Eric Schmidt er al voor om te stoppen met zijn bestuursactiviteiten bij Apple. Echter verdedigde hij de 'dubbelrol' van Levinson vorige week nog. Volgens Schmidt overlappen de activiteiten van Google en Apple elkaar niet voldoende om te spreken van een overschrijding van de wet. Toch heeft Levinson nu alsnog besloten om zijn functie bij Google naast zich neer te leggen.

Zie ook:
> Apple koopt Placebase; Concurrentiestrijd met Google?
> Apple weigert Google Voice voor iPhone
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->