Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

12 Okt '09 - + 0 - 0 Onderzoek naar 'geblokte nummers' Google Voice


AT&T en Google VoiceTelecomwaakhond FCC (Federal Communications Commission) gaat onderzoek doen naar het handelen van Google Voice. Dit na een aanklacht van telecombedrijf AT&T. De FCC heeft een brief gestuurd naar Google, waarin om uitleg wordt gevraagd over de applicatie.


Met Google Voice kunnen gebruikers gratis of goedkoop bellen en sms'en, binnenkomende gesprekken laten doorschakelen naar andere telefoonnummers, en voicemailberichten ontvangen als tekstberichten. De dienst is momenteel alleen in de Verenigde Staten beschikbaar.

Google Voice


Oneerlijke concurrentie


Google zou echter verschillende telefoongesprekken blokkeren. Het gaat hierbij vooral om telefoongesprekken naar de dunbevolkte gebieden. Van de FCC mogen telefoonaanbieders deze gesprekken niet weigeren, ondanks de hoge kosten die dit voor het betreffende telecombedrijf met zich meebrengt. AT&T diende daarom eind september een klacht in bij de FCC. Google verwerpt deze aanklacht, aangezien ze van mening zijn dat ze geen telecombedrijf zijn en ze zich hierdoor niet aan dezelfde regels hoeven te houden als AT&T.

FCC wil informatie over Google Voice


De FCC neemt de klacht van AT&T echter toch serieus. De telecomwaakhond heeft in een brief aan Google gevraagd om extra informatie over Google Voice. In de brief vraagt de FCC onder andere hoe ze de Google Voice gebruikers attent maken op de beperkingen in het bellen, in welke mate de functies van Google Voice gratis zijn, hoe Google de geblokte telefoonnummers identificeert en waarom Google deze nummers blokt. Google heeft tot 28 oktober om te reageren op de vragen van de FCC.

Problemen Google Voice


De problemen met AT&T zijn niet de enige problemen die Google op dit moment heeft met Google Voice. Eerder liet Apple weten dat het bedrijf niet staat te springen om de applicatie toe te voegen aan de vele applicaties die de iPhone al heeft.


Zie ook
> Ruzie AT&T en Google
> Apple weigert Google Voice voor iPhone
> Aankondiging Google Voice
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->