Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

12 Okt '09 - + 0 - 0 Duitsland nog altijd tegen Google Books project


Google Books DuitslandDe Duitse bondskanselier Angela Merkel gaat het inscannen van boeken voor het Google Books project aanvechten. De Duitse regering eist dat Google met een goede bescherming komt voor de Duitse auteurs. "Ik vind dat we internationaal de discussie moeten aangaan met elkaar om te kijken hoe we de eigendommen van auteurs kunnen beschermen en toch de technische mogelijkheden kunnen benutten," aldus Merkel.


Merkel liet dit weten in haar wekelijkse toespraak op haar website, die deze keer in het teken stond van het Frankfurter Buchmesse, de grootste boekenbeurs van de wereld, die Merkel morgen opent. "Voor de bondsregering is het helder: Ook op internet moet het auteursrecht zijn plaats krijgen", stelt de kanselier, "Daarom gaan wij er niet mee akkoord dat zonder auteursrechtenbescherming de boeken simpelweg ingescand kunnen worden zoals Google dat op dit moment doet."

Google Books


Wie volgt?


Na de opgelaaide discussie in de Verenigde Staten is Duitsland het volgende land waar de hevige weerstand aanwezig blijft. Eerder werd duidelijk dat de schikking in de Verenigde Staten moest worden aangepast. Eind vorige maand gaf de rechter de partijen hiervoor de tijd tot 9 november.

Reactie Google


In een opiniestuk in de New York Times wijst Google-oprichter en technisch directeur Sergey Brin erop dat veel boeken in het geheel niet toegankelijk zijn. Boeken die niet meer uitgegeven worden, verdwijnen volgens hem in een literair "zwart gat". Google Books zal volgens hem juist dat voorkomen door het creŽren van een digitale bibliotheek. Brin benadrukt dat Google een eerlijke beloning voor auteurs en uitgevers regelt. Verder belooft hij dat hij de privacyregels zal verduidelijken en aanscherpen.


Zie ook:
> Hoorzitting Google Books uitgesteld
> Google doet concessies voor Google Books
> Duitse regering tegen schikking Google Books
> 'Google Books overtreedt Europese auteursrecht'
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->