Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

08 Okt '09 - + 0 - 0 Google Flu Trends voorspelt griep in Nederland


Google Flu Google Flu Trends gaat een dagelijks griep update geven aan de hand van zoekopdrachten in Nederland. In Amerika is het al een succes en vanaf vandaag dus ook in Nederland te gebruiken. Google kan sneller voorspellingen doen dan bijvoorbeeld de medische wereld.


Omdat de medische wereld gegevens van verschillende instellingen moet verzamelen op een centrale plek duurt dit vaak enige weken voordat er voorspellingen gedaan kunnen worden. Terwijl Google al direct een verhoging kan signaleren in zoekopdrachten die met de griep te maken hebben.

Griep


Google Flu Trends


Alle zoekopdrachten bij elkaar bieden een hele hoop informatie en kunnen gebruikt worden om voorspellingen te doen. Eerder deze maand berichtten we al over het feit dat Google economische groei gaat voorspellen. De griep trends worden voorspeld door te meten hoe vaak bepaalde zoekwoorden worden ingevoerd. Google wil niet bekend maken om welke woorden het gaat, het gaat in ieder geval om woorden die met griep te maken hebben, medicijnen en ziekteverschijnselen.

Regionale griep trends


Er is gekeken naar zoekopdrachten in het verleden tijdens eerdere griepgolven. deze gegevens zijn vergeleken met griep gegevens van het Centre for Disease Control. Hieruit bleek dat tijdens een daadwerkelijk griepgolf inderdaad meer gezocht wordt op bepaalde woorden. Met de zoekgegevens van Google kan voorspeld worden wanneer en vooral waar er een griepgolf dreigt. Google kan namelijk ook achterhalen in welke gebieden er veel gezocht wordt op griep gerelateerde woorden.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->