Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

07 Okt '09 - + 0 - 0 Google wint weer marktaandeel in VS


Google Vs BingHet marktaandeel van Google op de zoekmarkt in de VS steeg tussen september en oktober. Deze stijging staat tegenover de daling van Bing en Yahoo. Het lijkt erop dat de aandacht die Bing kreeg bij haar introductie begint terug te zakken. Ook verkreeg Google afgelopen maand weer meer marktaandeel met haar webbrowser Chrome


In Zoekmachineland zijn er een aantal aanbieders die een grote rol spelen. Het zoekvolume in de VS tussen september en oktober werd als volgt verdeeld over de verschillende zoekmachines:

Google 71.08%
Yahoo 16.38%
Bing 8.96%
Ask.com 2.56%

Browsers


Browser battle


Google bevind zich niet alleen op de zoekmarkt maar tegenwoordig ook op de browser markt met haar webbrowser Chrome. Met deze browser gaat zij de strijd aan met Microsofts Internet Explorer, Apple’s Safari en Firefox. Ook over deze strijd zijn cijfers bekend gemaakt. De markt ziet er nu als volgt uit:

Internet Explorer 65,71%
FireFox 23,75%
Chrome 3,17%
Safari 4,24%
Opera 2,19%

FireFox en Chrome zijn op dit moment de grootste concurrenten voor Internet Explorer en snoepen van haar marktaandeel. Als ze in dit tempo doorgaan zakt Internet Explorer binnen 2 jaar onder de 50% grens.
2 Googley reacties!:

Ik heb alle browsers van het plaatje, behalve Safari want ik heb geen Mac. (En ik wil er ook geen ;).)

Johan - 15 Oktober '09 - 09:52

@johan, Safari is ook voor Windows.

jillis - 18 Oktober '09 - 17:16


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->